Driftsmeldinger

Her vil vi dele litt av hverdagen og vise litt av de utfordringene vi kan møte på i drift og vedlikehold av våre 21 pumpestasjoner, 1 renseanlegg og  74 km lange spillvann og overvannsnettet i Våler kommune.

Ved varsel om ekstrem nedbør og flom, vil den her siden bli oppdatert om situasjon i Våler lokalt.: OBS-varsel for Våler

vaaler_kommune_miljoe_og_teknikk_sra_fb.jpg

2016


Lørdag 9. januar: Pumpestopp KP14 Folkestad

Flere vaskefiller førte til pumpestopp på den en pumpen. Avløpsvakta måtte rykke ut og demontere pumpen, og den måtte sendes til service. Det ble tatt ut mellom 25 og 30 stk vaskefiller fra stasjonen den lørdagen. Redusert drift og kapasitet med en pumpe.


Onsdag 20. januar: Pumpestopp KP14 Folkestad

Da hadde vi nesten 14 dager uten vaskefiller. Alarm om pumpestopp ble utløst i 5-tiden på morgenkvisten og klokken 0800 var vaskefillen tatt ut, og pumpen i drift igjen. Fortsatt redusert kapasitet med en pumpe i stasjonen.


Mandag 25. januar: Pumpestopp KP14 Folkestad

Enda noen vaskefiller som skaper problemer for driften. Avløpsvakta måtte ut igjen i går kveld å ta ut vaskefiller fra pumpestasjonen.

Bilde av fangsten
vaskefiller_fra_kirkelva.jpg

 


Tirsdag 26. januar: Slamsuging av fett KP13 Kirkeelva

Mye matfett er blitt helt ut i vasker og toaletter siden jul og nyttårsaften. Så i dag måtte vi rekvidere en slamsuger for å ta bort fettet. Tykkelsen på fettlaget var omtrent 1 meter. 

Bilde ned i pumpestasjon før arbeidet begynte
Matfett i pumpesump

 


Onsdag 13. april: Pumpestopp KP2 Rødsund

For en uke siden, begynte vi å merke litt svikt i en pumpe ved Rødsund. Og den her uka så stoppet den helt. I dag har vi fått demontert pumpen, og her fant vi masse vaskefiller!

Bilde av hva vi fant inne i pumpen
pumpestopp_roedsund_20160412.jpg
 

Fredag 13. mai: Tett avløpslednig Dammyr

Kommunen fikk en telefon fra en hyggelig dame på Dammyr, om mulig kloakk fra en kum. Vi kjørt opp å befarte kummen og den var smekk full. Rør og Kanalrens ble ringt opp og de var på raskt på plass.

Bilder
20160513_tett_avloep_dammyr.jpg