Forside Aktuelt Koronavaksinering i Våler kommune

Koronavaksinering i Våler kommune

Oppdatert: 12.01.21

Koronavaksinene har ankommet Våler kommune og vi er i gang med å vaksinere.

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.

Vaksinen er gratis og er frivillig å ta. Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon.

Information on the coronary vaccine in different languages.

INFORMATION ON THE CORONARY VACCINE IN DIFFERENT LANGUAGES.
Vaccination 5868322 1920

Når mottar kommunen vaksine?

Koronavaksinene har ankommet Våler kommune og vi er i gang med å vaksinere. Norge har fått tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt distribusjonen av vaksinene vil være.

Tiltaksplan

Faggruppen har utviklet en tiltaksplan for gjennomføringen for at den skal foregå effektivt og under gode smittevernsprinsipper. Informasjon om arbeidet vil bli fortløpende oppdatert på denne nettsiden.

Sars Cov 2 5090264 1920

Ønsker du å ta vaksine?

FHI anbefaler å ikke vaksinere personer under 18 år.

Er du over 18 år og ønsker å ta vaksine skal du foreløpig ikke ringe kommunen eller fastlegen for å bestille time for vaksinering. Du vil få informasjon om hva du skal gjøre når det nærmer seg din tur. Dersom du ønsker å ta vaksinen, - og du har mottatt beskjed om at din tur nærmer seg, -så finner du skjema for registrering nedenfor.

Skjema for å bestille koronavaksine

SKJEMA FOR Å BESTILLE KORONAVAKSINE

Registreringstelefoner

Vi oppfordrer til å hjelpe eldre familiemedlemmer med å fylle ut bestillingskjemaet.

Skulle det være behov for hjelp til å fylle ut bestillingsskjemaet, så kan dere også ringe en av registreringstelefonene:

1.MOB REGISTRERING: 940 27 903
2.MOB REGISTRERING: 940 28 379

Registreringstelefonene er åpne fra mandag til fredag
mellom kl. 13:00 og 14:00.

Innkalling til vaksinasjonstime

Dersom du har registrert deg her vil vaksinasjonsteamet ta kontakt med deg for å avtale time.

Hvem skal vaksineres først?

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Vi følger FHI sine prioriteringer for hvilken rekkefølge det vaksineres, og starter med de eldste. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først:

FHI PRIORITERINGSREKKEFØLGE

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Helsepersonell

Kommunen kan benytte inntil 20 % av tildelte vaksinedoser til prioritert helsepersonell. Det prioriteres de med økt fare for smitte og som er kritisk vanskelige å erstatte, hvis de må isoleres eller settes i karantene.

Sted for koronavaksinering

Koronavaksineringen skal foregå i Brakkene på Kirkebygden skole.

Observasjonstid etter vaksinering

Observasjonstiden etter vaksinering er 20 minutter.

Har du spørsmål angående koronavaksineringen?

Har du spørsmål til koronavaksineringen i Våler kommune så kan du ringe sentralbordet på tlf: 69 28 91 00

TELEFON VÅLER KOMMUNE

Sentralbordet er åpent mandag til fredag mellom 09:00 og 15:00.

Koronavaksine på 1-2-3

KORONAVAKSINE PÅ 1-2-3

Her finner dere en kort informasjon om vaksinen mot koronasykdommen covid-19. Informasjonen finnes på flere språk.

Communication 5176960 1920

Frivillig innsats

Det er mange oppgaver som skal løses for at koronavaksineringen skal gå effektivt og sømløst. Dette er ikke noe Helse og velferd kan jobbe alene med. Hele kommunen mobiliseres og vi trenger din hjelp. De av dere som har anledning til å bidra med noe, kan melde seg via disse skjemaene. Eksempel på arbeidsoppgaver kan være dirigering av parkering, utdeling av munnbind, organisering av kø, spriting av arbeidsplassene etc.

FRIVILLIG HELSEPERSONELL
FRIVILLIG INNSATS

Løpende informasjon

Denne artikkelen kommer til å bli løpende oppdatert i løpet av vaksinasjonsperioden.

Les mer om Folkehelseinstituttets veiledning for kommunenes gjennomføring av koronavaksinering her:

FHI: SLIK SKAL KOMMUNENE GJENNOMFØRE KORONAVAKSINERING
FHI: KORONAVAKSINASJONSPROGRAMMET