Forside Aktuelt Status koronasmittet og testede

7 koronasmittet i Våler kommune

Oppdatert: 28.05.20

Våler kommune bekrefter at 7 personer fra Våler kommune har testet positivt på Coronavirus. Det er ca 176 personer totalt i Våler kommune som til nå er testet.

Den syvende positive prøven bekreftet for en innbygger i Våler kommune

Til sammen har kommunen 7 bekreftede tilfeller av koronasmitte. De er kontaktet, er i isolasjon og blir fulgt opp av kommunens smittevernteam. De nødvendige meldingene er gitt og kontakter varsles fortløpende.

Det er ca 176 personer totalt i Våler kommune som til nå er testet, hvorav 7 har hatt positiv prøve. Det ventes på 4 prøvesvar. Flere vil bli testet framover, inkludert helsemedarbeidere. Flere innbyggere sitter i karantene.

Viktig at vi alle bidrar til å begrense smitte

Kommuneoverlege Rune Davidsen påpeker:

Hold deg hjemme hvis du kan, begrens all personkontakt, hold avstand, vask hender ofte og host i albuekroken. Hold deg oppdatert gjennom media, søk aktivt informasjon på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og kommunen, og på informasjonstelefonen 815 55 015.

Gjør selvstendige vurderinger der det er mulig og prøv å ikke overbelaste hjelpeapparatet. Kommunen, koronalegevakten og fastlegene får tidvis flere henvendelser enn de kan håndtere. Vær tålmodig og vis hensyn, oppfordrer Davidsen.

Ordfører oppfordrer

Ordfører Reidar Kaabbel oppfordrer alle til å følge lokale og nasjonale anmodninger og retningslinjer.

INFORMASJONSTELEFON KORONA
FOLKEHELSEINSTITUTTET