Forside Aktuelt Status koronasmittet og testede

15 koronasmittet i Våler kommune

Oppdatert: 23.10.20

Våler kommune bekrefter at 15 personer fra Våler kommune har testet positivt på koronavirus. Det er over 1331 personer totalt i Våler kommune som til nå er testet.

Til sammen har kommunen 15 bekreftede tilfeller av korona-smitte.

Det er registrert tre nye smittetilfeller i Våler kommune fredag 23.10.2020. Alle er voksne personer som er nærkontakter av et kjent smittetilfelle og har blitt oppdaget gjennom kommunens smitteoppsporing. Totalt har nå 15 personer i Våler testet positivt i løpet av pandemien.

Vær forsiktig - ta vare på hverandre.

Viktig at vi alle bidrar til å begrense smitte

Kommuneoverlege Rune Davidsen påpeker:

Hold deg hjemme hvis du kan, begrens all personkontakt, hold avstand, vask hender ofte og host i albuekroken. Hold deg oppdatert gjennom media, søk aktivt informasjon på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og kommunen, og på informasjonstelefonen 815 55 015.

Gjør selvstendige vurderinger der det er mulig og prøv å ikke overbelaste hjelpeapparatet. Kommunen, koronalegevakten og fastlegene får tidvis flere henvendelser enn de kan håndtere. Vær tålmodig og vis hensyn, oppfordrer Davidsen.

Ordfører oppfordrer

Ordfører ber folk ikke senke skuldrene, men være påpasselig. Ordfører påpeker videre at alle må overholde smittevernreglenes krav til antall som er samlet, avstandskravet (1 meter), vask hender ofte, host i albuen, osv. og ikke minst hold dere hjemme og få testet deg hvis du skulle få symptomer.

Nyt Ville Vakre Vålers fantastiske natur og nyt høsten.

INFORMASJONSTELEFON KORONA
FOLKEHELSEINSTITUTTET