Forside Aktuelt Status koronasmittet og testede

4 koronasmittet i Våler kommune

Oppdatert: 28.03.20

Våler kommune bekrefter at 4 personer fra Våler kommune har testet positivt på Coronavirus. Det er ca 70 personer totalt i Våler kommune som til nå er testet.

Den fjerde positive prøven bekreftet for en innbygger i Våler kommune

Til sammen har kommunen 4 bekreftede tilfeller av koronasmitte. De er kontaktet, er i isolasjon og blir fulgt opp av kommunens smittevernteam. De nødvendige meldingene er gitt og kontakter varsles fortløpende.

Det er ca 70 personer totalt i Våler kommune som til nå er testet, hvorav 4 har hatt positiv prøve. Flere vil bli testet framover, inkludert helsemedarbeidere. Flere innbyggere sitter i karantene.

Viktig at vi alle bidrar til å begrense smitte

Kommuneoverlege Rune Davidsen påpeker:

Hold deg hjemme hvis du kan, begrens all personkontakt, hold avstand, vask hender ofte og host i albuekroken. Hold deg oppdatert gjennom media, søk aktivt informasjon på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og kommunen, og på informasjonstelefonen 815 55 015.

Gjør selvstendige vurderinger der det er mulig og prøv å ikke overbelaste hjelpeapparatet. Kommunen, koronalegevakten og fastlegene får tidvis flere henvendelser enn de kan håndtere. Vær tålmodig og vis hensyn, oppfordrer Davidsen.

INFORMASJONSTELEFON KORONA

Ordfører oppfordrer

Ordfører Reidar Kaabbel oppfordrer alle til å følge lokale og nasjonale anmodninger og retningslinjer.