Forside Aktuelt Tiltak i kommunen

Tiltak i Våler kommune

Oppdatert: 04.05.21

Fra midnatt natt til mandag 26.04.2021 er det de nasjonale tiltak som gjelder for innbyggere i Våler kommune.

Covid 19 5372014 1920

Fra midnatt natt til mandag kommer Våler ut av kapittel 5 tiltakene og i de neste to ukene er det kun restriksjonene i de nasjonale tiltakene som gjelder. På grunn av gode smittetall får Våler nå de minst strenge smittevernreglene i Viken. Det er imidlertid verdt å merke seg at nabokommunene våre, som Moss, Vestby, Råde, Indre Østfold, Sarpsborg og Fredrikstad, har et smittetrykk som er fem til ti ganger høyere enn hos oss, og fortsatt omfattes av de strenge smitteverntiltakene i forskriftens kapittel 5.

Disse lettelsene gjelder i første omgang fram til 9. mai, men dersom vi fortsatt er forsiktige og heldige, lover dette godt for resten av våren generelt og for 17.-mai feiringen spesielt. Dersom vi skal være sikre på at de lave smittetallene er reelle, og at vi ikke har skjult smitte, er det imidlertid viktig at vi tester tilstrekkelig antall innbyggere. Teststasjonen i Våler har god kapasitet og det går raskt å få time, så folk bør være raske til å teste seg ved begynnende symptomer eller kan ha vært utsatt for smitte.

Les om de nasjonale tiltakene her:

NASJONALE TILTAK I VÅLER KOMMUNE FRA MANDAG 26.04.2021
LETTER PÅ RÅDENE FOR FULLVAKSINERTE
ENDRING AV KARANTENEPLIKT FOR FULLVAKSINERTE
Parting 3245545 1920

Hilsen fra ordfører

NB! Det er viktig å minne alle på hvor viktig det er at vi tester oss ved den minste mistanke, eller om vi har symptomer. Det er bedre å teste seg en gang for mye, enn å smitte andre uten at man er klar over det.

Det er også viktig at man ikke skal føle på «smitteskam». Det er ingen som vil bli smittet, og det er trist å høre fra våre innbyggere som har avlagt positiv prøve, at de kan oppleve hets og nedlatende kommentarer på sosiale medier m.m. Dette kan få andre til å la være å teste seg ved mistanke.

Husk vi er i samme båt, vi må hjelpe hverandre igjennom dette, alle må ta sitt ansvar også for felleskapet. Dette er en lokal og nasjonaldugnad.

Sammen skal vi klare dette!

Ordfører Reidar Kaabbel