Forside Aktuelt Tiltak i kommunen

Tiltak i Våler kommune

Oppdatert: 26.11.21

Fredag 26.11.2021 innfører Våler kommune disse anbefalingene i tillegg til det som gjelder nasjonalt. Anbefalingene er koordinert med de øvrige kommunene i tidligere Østfold.

Hold deg hjemme når du er syk

Vi minner om at det aller viktigste du kan gjøre er å holde deg hjemme når du er syk, og teste deg hvis du har symptomer på korona.

Coronavirus g542a6bdfe 1920

Våler kommune innfører anbefalinger rettet mot de som er tett på koronasmittede.

For personer med smitte i husstanden, gjelder følgende anbefalinger:

• Unngå deltagelse i sosiale aktiviteter/fritidsaktiviteter dersom du bor sammen med en smittet person. Dette gjelder i syv dager fra den smittede fikk symptomer eller fikk påvist smitte, uavhengig av om man er vaksinert eller har symptomer.
  • Forsøk å ha økt avstand til kolleger på arbeidsplass. Vurder hjemmekontor dersom dette er praktisk mulig.
  • Daglig testing de første fem dagene av husstandsmedlemmets sykdomsperiode, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Dette er særlig viktig for personer som har kontakt med personer som er i økt risiko for alvorlig forløp av covid-19, for eksempel helsepersonell som jobber med sårbare pasientgrupper.

I tillegg gjelder også følgende anbefalinger:

• Alle pasienter som legges inn på Våler sykehjem hurtigtestes ved innleggelse
  • Helsepersonell som har barn som er syke, og som ikke lar seg teste eller der foreldrene ikke ønsker å teste de, bør teste seg selv
  • Ikke dra på besøk på sykehjemmet dersom du har luftveissymptomer eller smitte i egen husstand
  • Fra mandag 29. november innføres også jevnlig testing ved skolene, 5.-10. trinn, for å i større grad oppdage smitte tidlig.

Smittevernråd til befolkningen

• Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer - og test deg
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom.
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig
  • Reduser antallet nærkontakter
SMITTEVERNRÅD TIL BEFOLKNINGEN
INFECTION CONTROL ADVICE FOR THE POPULATION
Covid 19 5372014 1920

Flytskjema nyoppståtte luftveissymptomer

Flytskjema for hva du skal gjøre ved nyoppståtte luftveisinfeksjoner. Skjemaet gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 tidligere. Gyldig fra lørdag 25. september 2021 klokken 16.

Luftveiss1
Luftveisseng

Definisjoner

Fullvaksinert:

• Fått to vaksinedoser, og det har gått over en uke siden du fikk den siste dosen.
  • Gjennomgått covid-19 og fått én dose med koronavaksine for over en uke siden. Du kan ikke få vaksinedosen før tre uker etter du tok testen som var positiv.
  • Fått én vaksinedose og etter tre uker tester positivt på en koronatest. Du er da fullvaksinert når du er ferdig med isoleringen.

Beskyttet:

• Er fullvaksinert.
  • Har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter du fikk dosen.
  • Har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

Her finner du gjeldende informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset.

HELSENORGE.NO
At home 4980360 1920