Forside Aktuelt Tiltak i kommunen

Tiltak i Våler kommune

Oppdatert: 17.02.21

Våler kommune vil fra midnatt til den 18.februar, gå tilbake til de nasjonale tiltakene. Her har vi samlet de nasjonale tiltakene som gjelder nå og som er aktuelle for Vålers befolkning.

Coronavirus 5088470 1920

Regjeringen avslutter de regionale tiltakene.

Regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene for kommunene i Oslo og Viken, som kom etter utbrudd av den engelske virusvarianten. Beslutningen er tatt i samråd med kommunene. Våler kommune vil fra midnatt til den 18.februar, gå tilbake til de nasjonale tiltakene.

OVERSIKT OVER NASJONALE TILTAK

Barnehager, skoler.

• Gult tiltaksnivå i tråd med trafikklysmodellen gjelder for skoler og barnehager som for resten av landet.

Idretts- og fritidsaktiviteter

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, og unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

Barn og unge kan trene både ute og inne med sitt lag eller sin klubb, men kamper, cuper, stevner mv. for barn og unge må fortsatt utsettes.

Voksne anbefales å ikke drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Arbeidsplasser

Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Butikker

Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger og adgangskontroll slik at det er mulig å holde avstand.

Restauranter, kafeer, barer

Servering av alkohol kun til de som får servert mat.
Skjenkestopp ved midnatt, ikke slippe inn gjester etter kl. 22.00.
Minst 1 meters avstand mellom gjester utenfor samme husstand.
Sitteplasser for alle gjester, kun bordservering av alkohol.
Det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.

Virus 4936806 1920

Sosial kontakt

Alle bør begrense sosial kontakt.

Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester i tillegg til de som allerede bor sammen.

Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand.

Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

Reiser

Unngå reiser i inn- og utland, med mindre det er nødvendig.

Reiser til studiested kan regnes som en nødvendig reise.

Hytteopphold i Norge med folk du bor sammen med frarådes ikke, men følg de lokale rådene og reglene som gjelder.

Bruk av munnbind

I tillegg anbefaler vi altså bruk av munnbind i det offentlige rom, som for eksempel i butikkene våre. (Der 1 meters avstand ikke kan overholdes).

Hilsen fra ordfører

NB! Det er viktig å minne alle på hvor viktig det er at vi tester oss ved den minste mistanke, eller om vi har symptomer. Det er bedre å teste seg en gang for mye, enn å smitte andre uten at man er klar over det.

Det er også viktig at man ikke skal føle på «smitteskam». Det er ingen som vil bli smittet, og det er trist å høre fra våre innbyggere som har avlagt positiv prøve, at de kan oppleve hets og nedlatende kommentarer på sosiale medier m.m. Dette kan få andre til å la være å teste seg ved mistanke.

Husk vi er i samme båt, vi må hjelpe hverandre igjennom dette, alle må ta sitt ansvar også for felleskapet. Dette er en lokal og nasjonaldugnad.

Sammen skal vi klare dette!

Ordfører Reidar Kaabbel