Forside Aktuelt Tiltak i kommunen

Tiltak i Våler kommune

Oppdatert: 27.09.21

Smittevernråd til befolkningen

Med økt vaksinasjonsdekning i befolkningen og en ny fase av pandemien er mange smitteverntiltak for befolkningen tatt bort.

I nyhetsvarselet fra FHI under står de smittevernrådene som gjelder i pandemifasen «normal hverdag med økt beredskap» som vi nå har gått inn i.
De omfatter råd om hånd- og hostehygiene, forhåndsregler ved luftveissymptomer, testing, isolering, smittesporing og forhåndsregler for nærkontakter.

SMITTEVERNRÅD TIL BEFOLKNINGEN
INFECTION CONTROL ADVICE FOR THE POPULATION
Covid 19 5372014 1920

Flytskjema nyoppståtte luftveissymptomer

Flytskjema for hva du skal gjøre ved nyoppståtte luftveisinfeksjoner. Skjemaet gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 tidligere. Gyldig fra lørdag 25. september 2021 klokken 16.

Luftveiss1
Luftveisseng

Definisjoner

Fullvaksinert:

• Fått to vaksinedoser, og det har gått over en uke siden du fikk den siste dosen.
  • Gjennomgått covid-19 og fått én dose med koronavaksine for over en uke siden. Du kan ikke få vaksinedosen før tre uker etter du tok testen som var positiv.
  • Fått én vaksinedose og etter tre uker tester positivt på en koronatest. Du er da fullvaksinert når du er ferdig med isoleringen.

Beskyttet:

• Er fullvaksinert.
  • Har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter du fikk dosen.
  • Har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

Her finner du gjeldende informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset.

HELSENORGE.NO
At home 4980360 1920