Forside Helse og velferd Frisklivssentralen Søvn

Søvn

Søvnproblemer er svært vanlig. Én av tre har ukentlig problemer med søvnen, og omtrent én av ti sliter med langvarige søvnproblemer.

På Frisklivssentralen kan du få råd, verktøy og støtte til å legge til rette for bedre søvn. Fortrinnsvis anbefaler vi deltagelse på «Sov godt» kurs, men oppfølgingen kan også gjøres individuelt.

Dersom du har alvorlige søvnvansker anbefaler vi deg å ta kontakt med fastlegen din.

Sov godt kurs

Kurset er utarbeidet av Helsedirektoratet. Kurslederne ved Frisklivssentralen er utdannet søvninstruktører, og har gjennomført kursleder-kurs i søvn.

Om Kurset:
«SOV GODT» er basert på kognitiv terapi, og at man ved relativt enkle metoder og verktøy kan oppnå en bedre søvnhygiene uten medikamenter. Kurset passer for deg med insomni eller lettere grader av søvnvansker.

Hvordan:
Kurset går over 5 samlinger à 2 timer. Kurset består av undervisning, erfaringsdeling, praktiske øvelser og hjemmeoppgaver.

Hvor:
Grunnet Covid-19 restriksjoner gjennomføres kurset digitalt ved bruk av Teams.

Betaling:
Kurset har en egenandel på 300 kroner.

Påmelding:
For å delta på kurset må du først fylle ut og sende inn vår Frisklivsresept. Du vil få tilbud om en samtale med en av våre fagpersoner hvor dere sammen finner ut hvilke tilbud som kan være aktuelle for deg. I noen tilfeller vil det kunne være venteliste på kursene våre, og i noen tilfeller vil det kunne være andre tilbud eller annen oppfølging som passer bedre.

FRISKLIVSRESEPT

KOM I GANG

Søvn er et av temaene i kursrekken «KOM I GANG» som vi jevnlig holder. Her får man en liten smakebit på noen av verktøyene og metodene som vi går grundigere gjennom på «SOV GODT» kurset.

LES MER HER OM «KOM I GANG» KURSET